Femke Noordijk

Van nature ben ik positief, creatief, speels en aandachtig. Graag werk ik met humor en vanuit lichtheid.

Mijn verhaal

Mijn naam is Femke Noordijk, (1976), getrouwd met Pieter, moeder van een volwassen dochter en een puberzoon.

Mijn opzet is om je op een ontspannen en aandachtige manier te leren kijken naar je eigen vraagstukken, met mildheid en liefde voor jezelf. Samen onderzoeken waar jouw eigen antwoorden verborgen liggen.
Los van alle hectiek, drukte, werk en andere personen die belangrijk zijn in jouw leven, je opnieuw verbinden met jezelf.

We gaan in gesprek. Ik werk graag vanuit het oplossingsgericht werken, eigen Kracht-methodiek en sociale netwerk versterking, ook werk ik met energetische en lichaamsgerichte methodiek. Naast creatieve werkvormen of meditatie maak ik gebruik van de natuur en de stilte. Samen met jou zoek ik naar de vorm die bij jou en jouw specifieke vragen past.

Vanuit welke levensovertuigingen leef en werk ik:

Alles is er al:

Hiermee bedoel ik dat ik niet hoef te zoeken naar meer, beter en groter. Op het moment dat ik de verbinding maak met mezelf, mijn innerlijk weten, wie ik van nature ben, dan hoeft er niets meer te veranderen. Dan is alles er al.

Moeiteloos leven in overvloed:

Mijn ervaring is dat als ik me laat leiden door dat wat het leven me brengt, er een flow kan ontstaan die moeiteloos is. Dit betekent niet dat er geen pijn, verdriet of angst meer is in mijn leven. Maar als ik alles kan en mag toelaten van mezelf dan kan mijn angst, pijn en verdriet óók als een flow voelen. Voor mij is het ritme van de natuur en de seizoenen hierin belangrijk.

Vanuit rust en eenvoud naar de essentie:

Zodra ik beweeg naar de stilte, de rust, de eenvoud dan kan ik voelen en ervaren wat de essentie is van mijn leven. Dit lukt mij niet als ik blijf rennen en in mijn hoofd blijf zitten.

Mijn aanpak

25 jaar heb ik als maatschappelijk werker in diverse functies veel ervaring opgedaan om mensen te ondersteunen op allerlei levensgebieden. Sinds 2018 heb ik mijn eigen praktijk.  Veertien jaar heb ik gewerkt bij het  IMW in Tilburg als gezinscoach, keten coördinator, interne coach, trainer en schoolmaatschappelijk werker.

De belangrijkste gereedschappen voor mijn werk als coach zitten in wie ik ben. De belangrijkste leerbron voor mij was het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie in Zutphen). Daarnaast deed ik inspiratie op met een training voor Natuur-Coach en de opleiding voor het Energetisch Coachen van kinderen. In 2022 heb ik de opleiding Verlieskunde gedaan om mensen nog beter te begeleiden bij verlies en rouw in het breedste zin van het woord.

Meld je vandaag nog aan voor mijn nieuwsbrief